ENNÄTYKSET KISALAJEISSA

Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton liittokohtaisilla ampumamestaruuskisoilla on takanaan pitkä historia. Reserviupseerit kamppailivat liittomestaruuksistaan ensimmäisen kerran jo 1930-luvulla ja ensimmäiset reservinaliupseerien mestaruudet ratkottiin pian Reservin Aliupseerien Liiton perustamisen jälkeen 1950-luvun puolivälissä.

Kummatkin kisat on perinteisesti järjestetty samana viikonloppuna. Vuosittaiseksi kisa-ajankohdaksi on aikanaan yhdessä Suomen Ampumaurheiluliiton kanssa sovittu elokuun kolmas viikonloppu. Näin siksi, että monet reserviläisampujat kilpailevat myös SAL:n puolella.

Nykyään joukkueet muodostuvat ampumamestaruuskisoissa kolmesta kilpailijasta. Aiemmin ne muodostuivat neljästä kilpailijasta, joista kolmen parhaan ampujan tulokset otettiin huomioon.

Tälle sivustolle on koottu liittokohtaisten kisojen ennätykset niiden lajien osalta, jotka ovat myös Reservin Ampumamestaruuskisojen lajeina. Mukana ovat myös vuonna 2015, 2016 ja 2017 järjestettyjen liittojen yhteisten ampumamestaruuskisojen ennätykset.