Säännöt

Reserviläisten ampumamestaruuskilpailujen lajeissa  ja niiden järjestelyissä noudatetaan Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen yleissääntöjen lisäksi Suomen Ampumaurheiluliiton ry:n kilpailusääntöjä tietyin lisäyksin ja poikkeuksin. Kaikki säännöt on koottu Reserviläisurheiluliiton www-sivuille.

Reserviläisten ampumamestaruuskilpailuissa piirin joukkueen muodostaa kolme jäsentä, jotka on nimettävä kilpailutoimistossa ennen kuin ensimmäinen kilpailija on aloittanut suorituksensa. Joukkuetulokseen lasketaan kolmen parhaan ampujan tulos. Maakunnallisia joukkueita saa olla sarjoissa useampia.

Yksilö- ja joukkuemestaruuksien lisäksi ratkotaan myös yleismestaruus. Tätä ratkottaessa otetaan huomioon kunkin piirin kolmen parhaan ampujan tulos kaikissa yleismestaruuslajeissa. Kilpaillakseen piirien välisestä yleismestaruudesta piirillä tulee olla vähintään kolme ampujaa kaikissa yleismestaruuslajeissa.

Reservin ampumamestaruuskilpailuihin osallistuvan tulee olla jäsenenä Reserviläisliitossa tai Suomen Reserviupseeriliitossa ja hänellä tulee olla voimassa joko Reserviläisen ampuma- tai senioriturva taikka  SAL:n ampuma tai seniorilisenssi. Nämä tarkastetaan kilpailutoimistossa ilmoittautumisen yhteydessä.